A Tasty me glutén- és laktózmentes almás pite&keksz mix 400g jellemzői:
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Pálmaolajmentes
- Hidrogénezett zsírok nélkül
Termékleírás:
Használd a Tasty Me almás pite&keksz keveréket finom kekszek vagy ízletes almás pite készítéséhez!
Manapság nem elég csak finomat kínálni – egyre többen keresnek egészségtudatos, gluténmentes megoldásokat. A Tasty Me termékei nemcsak látványosak és ízletesek, hanem gluténmentesek is, némelyik pedig emellett laktózmentes is, így tökéletes választás a tudatos vásárlók számára.
Tészta elkészítése: Győződj meg róla, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű. Melegítse elő a sütőt 165°C-ra (légkeveréses sütő esetén 150°C-ra). Keverje össze a tasak tartalmát és 160 g puha vajat konyhai robotgéppel a dagasztóhorgot használva, amíg a keverék morzsás állagú lesz. Adjon hozzá 1 db M-es tojást, és keverje simára a tésztát.
Laktózmentes recept: használjon a vaj helyett 160g magolajat, pl. napraforgó- vagy repceolajat.
Kekszek elkészítése: Nyújtsa ki a tésztát lisztezett vagy nem tapadós felületen. A kinyújtott tésztából szúrjon ki kb. 10 cm-es sütiket. Sütési idő kb. 20-25 perc.
Almás pite elkészítése: Nyújtsa ki a tésztát lisztezett vagy nem tapadós felületen. Kb. az 1/4-ét tegye félre. Tegye a tésztát kiolajozott, kibélelt, 22-24 cm-es kapcsos tortaformába. Töltse meg ízlés szerint almás töltelékkel (kockára vágott alma, kb. 1 kg, mazsola, egy kevés cukor, fahéj). A félretett tésztát csíkozza fel és tegye a sütemény tetejére rombusz alakban. Sütési idő (a sütő közepén): kb. 45-50 perc.
Táplálkozási adatok 100 g termékben:
Energia: 1964 kJ / 469 kcal
Zsírok: 23 g
Amelyből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrátok: 62 g
Ebből cukrok: 23 g
Fehérje: 3,2 g
Só: 0,4 g
Összetevők: rizsliszt, cukor, kukoricakeményítő, sűrítőszerek: E412, E466; emulgeálószerek: E475, E471; savanyúságot szabályozó anyag: E575; aromák; só.
Allergia figyelmeztetés: Nincs. Nyomokban tejfehérjét, tojást, szóját és dióféléket tartalmazhat.
Tárolás: Szobahőmérsékleten, száraz helyen tárolandó, ne tegye ki hőmérséklet-változásoknak és hőforrásoknak.